Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Fio bance vzrostl v prvním pololetí zisk o 40 % na téměř 1 miliardu Kč

Fio bance vzrostl v prvním pololetí zisk o 40 % na téměř 1 miliardu Kč

18.8.2021 11:02

Oproti loňskému roku si Fio banka polepšila o desítky procent ve všech zveřejňovaných ukazatelích. Nejvýrazněji, a to o více než 40 %, narostl čistý zisk banky.

Fio banka přináší své hospodářské výsledky za první pololetí roku 2021. Ve srovnání s minulým rokem si výrazně polepšila, když její bilanční suma vzrostla o více než 20 % a překonala hranici 200 miliard Kč. O více než 20 % vzrostl také objem vkladů, konkrétně o 21,6 %. Čistý zisk za první pololetí v meziročním srovnání vzrostl o 40,5 % na 936 milionů Kč. Výsledky za první polovinu roku jsou neauditované.

„Pololetní výsledky dávají naději na čtvrtý rok v řadě, kdy náš čistý zisk překoná miliardu korun a také, že se přiblíží dvěma miliardám jako v roce 2019. Významně vyšší zisk souvisí s nárůstem bilanční sumy a také se snížením nákladů na riziko. Díky růstu tržních úrokových sazeb očekáváme, že ve druhém pololetí se nám bude dařit ještě lépe, “ komentuje výsledky obchodní ředitel Fio banka Jan Bláha.