Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Vzdělávací jazyková platforma Duolingo míří na burzu

Vzdělávací jazyková platforma Duolingo míří na burzu

26.7.2021 11:31, DUOL

V tomto týdnu má na americký trh Nasdaq vstoupit známá jazyková vzdělávací platforma Duolingo, která se pro svůj intuitivní a průlomový vzdělávací systém dostala do vedoucí pozice na trhu online vzdělání.

Parametry emise

Hlavními upisovateli emise budou dle prospektu banky Goldman Sachs a Allen & Company, dále BofA Securities, Barclays Capital, Evercore Group a další. Během úpisu akcií směřuje společnost k výběru 485,1 mil. USD. (Aktualizace 28. července) - Během úpisu akcií se podařilo společnosti vybrat 521 mil. USD.

Parametry úpisu akcií Duolingo (DUOL) na trhu NASDAQ
Upisovací obdobíCenové rozmezí**Počet nabízených akciíUpisovací cena*Zahájení obchodování
19.7-27.7 $95-$100 5,11 mil. $102 28.7.2021

*Rozhodnuto skončením upisovacího období dne 27. července

**Aktualizováno 26. července, původně 85-95 USD

Dle emisního prospektu proběhne první obchodní den společnosti Duolingo na trhu NASDAQ s již předpřipraveným tickerem DUOL ve středu 28. července. Další podrobnosti pro vás budeme nadále sledovat.

Související články o společnosti Duolingo
DatumTitulek
27.7.2021 Duolingo aktualizovalo upisovací rozmezí
28.7.2021 Duolingo upsalo akcie nad upisovacím rozmezím, obchodování začne dnes na trhu Nasdaq
30.7.2021 Robinhood zažil nezdařilý vstup na burzu, debut Duolingo naopak doprovázel zájem investorů
23.8.2021
Analytici začali pokrývat společnost Duolingo, konference Duocon 2021 odhalila další směřování firmy
22.9.2021
Německá burza uvítá evropského vzdělávacího šampiona Babbel

O společnosti

Duolingo je technologická společnost, která má se stejnojmennou vzdělávací jazykovou platformou za cíl vybudovat nejsofistikovanější vzdělávací systém na světě.

V dnešní době je Duolingo s více jak 40 miliony aktivními uživateli a 500 miliony staženími vedoucí vzdělávací aplikace na trhu. Společnost ve svém emisním prospektu uvádí, že hlavními motivy zvýšené poptávky po jazykovém vzdělání je dle Světového ekonomického fóra (WEF) fakt, že znalost angličtiny umožňuje znatelně lepší pracovní příležitosti. Například zaměstnanec s nadprůměrnými jazykovými dovednostmi si podle výzkumu WEF přijde na o 30-50 % lepší mzdu než zaměstnanec s průměrnými znalostmi.

Motto společnosti "Vzdělání vytváří možnosti." (zdroj: emisní prospekt Duolingo)

Aplikace je na mobilních platformách dostupná zcela zdarma a pro vzdělání tak není nutné vynakládat jakékoliv výdaje. V samotné platformě si pak nadšenci mohou zakoupit vylepšení nad rámec studia, například různé zkušenostní bonusy, designové prvky, nebo virtuální měnu. Společnost dále poskytuje členství Duolingo Plus, které vedle řady dodatečných výhod umožňuje studium bez reklam.

Vzdělávání v aplikaci probíhá stylem neustálého opakování nových slovíček a frází, které student pozná v průběhu sérií cvičení se stupňující obtížností. Uživatel se vždy v úvodu lekce seznámí se základními slovíčky podpořenými vizuálními prvky pro lepší zapamatování, obtížnější je dále překlad jednoduchých vět, poslech a následný přepis, procvičování výslovnosti a tvorba sofistikovaných souvětí.

Nabídku světových jazyků doplňuje řeč fantasy národů

Duolingo dává na výběr naučit se až 40 světových jazyků. Uživatel dále dostane možnost vybrat si jazyk, ze kterého chce studovat. Rozšířenější jazky jako je angličtina, němčina, španělština je tedy možné studovat z valné většiny světových jazyků. V aplikaci nechybí ani kompletní průvodce ruskou azbukou, japonskou hiraganou, arabským písmem a dalších světových písem.

Fanoušci smyšlených světů mohou navíc procvičit mluvu Klingonů z pořadu Star Trek, nebo se naučit základní valyrijské fráze ze světoznámého pořadu Hra o trůny.

Konstantní růst předplatitelů přivedl společnost do zisku

Od roku 2017 společnost vykazuje 195% složenou roční míru růstu (CAGR). Placená členství platforma navyšuje především skrze udržování kvalitních uživatelských vztahů, které dle firemních dat spolehlivě vedou k přechodu z bezplatné verze k předplacení členství. Níže uvedený obrázek zobrazuje trend přechodu na dlouhodobá placená členství.

Ve struktuře předplatitelů podle délky trvání se projevuje přechod uživatelů k ročnímu členství - zelená plocha (zdroj: emisní prospekt Duolingo)

Za rok 2020 společnost vygenerovala 144,4 mil. USD na předplatném, což oproti roku 2019 představovalo 100% nárůst. Pozitivní trend vykazuje vzdělávaní aplikace také při ukazateli ziskovosti EBITDA, který se v minulém roce přetočil z čisté ztráty 8 mil. USD do kladných čísel na zisk 3,6 mil. USD.

Celkový počet objednávek v aplikaci v roce 2020 meziročně vzrostl o 116 % na 190 mil. USD (zdroj: emisní prospekt Duolingo)

Dění okolo společnosti a jejího vstupu na burzu pro vás pravidelně sledujeme. Emisní prospekt naleznete v úplné podobě zde.

Zdroje: Bloomberg, Duolingo


Martin Singer
Fio banka, a.s.
Prohlášení


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,6086225,97438
USD23,1856124,47239
GBP28,8304730,43053
CHF25,3855726,79444
PLN5,700226,01658

Kompletní informace zde