Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > O nás > Média > Aktuality > Varování před phishingovými útoky

Varování před phishingovými útoky

26.10.2022 15:07

Upozornění na aktuální vlnu phishingových útoků.

Vážení klienti,

chceme Vás varovat před aktuální vlnou phishingových útoků, ve které útočníci posílají e-maily nebo SMS zprávy s odkazem na falešné webové stránky Ministerstva práce a sociálních věcí. Tam se nachází falešný formulář žádosti o příspěvek na bydlení, který uživatele nabádá, aby se přihlásil přes bankovní identitu. Cílem útočníků je pomocí vyplněných údajů aktivovat aplikaci Fio Smartbanking, ze které by mohli zadat příkaz k platbě, a tím Vás připravit o peníze.

Pravost webové stránky si můžete jednoduše zkontrolovat ověřením, že je v adresním řádku před adresou webové stránky ikona zámku. Pod symbolem zámku si dále můžete ověřit certifikát dané webové stránky. Na našich webových stránkách se Vám po kliknutí na ikonu zámku zobrazí informace „Zabezpečené spojení“ a „Certifikát vydán pro: Fio banka, a.s. (CZ)“.

Kontrolu doporučujeme obzvláště v případech, kdy na webové stránce budete vyplňovat své citlivé údaje.

Pro snadnější orientaci a Vaše bezpečí jsme na naše webové stránky k bankovní identitě přidali odkazy na jednotlivé možnosti, které lze prostřednictvím identity řešit. Můžete si tak jednoduše ověřit pravost našich stránek a dále pokračovat z nich.

Buďte prosím obezřetní. Podvodníci jsou vynalézaví a mohou se z Vás snažit vylákat peníze i jinými způsoby. Vedle žádosti o dávku mohou použít jako záminku třeba imaginární nutnost odblokovat účet nebo kartu, příležitost k výhodné investici nebo žádost o potvrzení platby. Citlivé údaje se snaží získat nejen zasíláním odkazů v e-mailech a SMS zprávách, ale například i ve zprávách na internetových bazarech, při telefonické obdobě phishingu nebo dokonce na podvržených přihlašovacích stránkách do internetového bankovnictví umístěných ve výsledcích vyhledávání.


Fio banka, a.s.
Prohlášení


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,6096025,97540
USD22,7866824,05132
GBP28,7944730,39253
CHF25,2722126,67479
PLN5,712586,02962

Kompletní informace zde