Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Fio banka zvyšuje úroky na spořicích účtech až na 4 %

Fio banka zvyšuje úroky na spořicích účtech až na 4 %

26.4.2022 10:20

Fio banka znovu zvyšuje úroky na vkladových účtech. U Fio konta se částka do 200 tisíc Kč bude nyní úročit sazbou 4 % p.a. Na Fio spořicím účtu pak klienti dostanou úrok 3 % p.a. bez omezení výše vkladu. Ke změně dojde od 1. května.

„S rostoucími sazbami ČNB zatraktivňujeme i naše spořicí účty, které se tak dostávají do popředí v rámci konkurence. Kombinací vlastností Fio konta a Fio spořicího účtu si tak mohou klienti nechat slušně zhodnocovat své prostředky bez omezení maximální částkou. A přitom budou mít své peníze díky flexibilitě Fio konta neustále k dispozici, klidně i s platební kartou,“ komentuje zvýšení sazby obchodní ředitel Jan Bláha.

Fio konta bude pásmo do 200 tisíc Kč nově úročeno sazbou 4 % p.a. Další sazby a pásma zůstávají beze změny. Vyšší úročení je platné vždy pro jedno Fio konto fyzické osoby a pokud jich má klient více, bude tato sazba automaticky nastavená na to nejstarší. K Fio kontu je možné sjednat i platební kartu a peníze mezi vlastními účty a v rámci Fio banky lze posílat bez jakéhokoliv omezení.

Fio spořicí účet, kde se stejnou sazbou úročí celá vložená částka, disponuje nyní sazbou 3 % ročně.

Oba typy účtů je možné založit online v Internetbankingu či mobilní aplikaci Smartbanking nebo na kterékoliv pobočce. Také je možné mít Fio konto i Fio spořicí účet zároveň.