Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Klienti Fio banky mohou využívat bankovní identitu

Klienti Fio banky mohou využívat bankovní identitu

9.5.2022 12:58

Fio banka zahájila plný provoz bankovní identity (BankID) pro služby státu. Fio bankovní identitu spouští postupně, klienti mohou proces urychlit žádostí o přednostní aktivaci přímo ve svém internetovém bankovnictví.

Po úspěšném ukončení pilotního provozu Fio bankovní identity, kterého se ve druhé fázi zúčastnilo také přes dva tisíce zájemců z řad klientů, spouští Fio banka její plný provoz pro přihlašování k digitálním službám státu. Klienti tak mohou jejím prostřednictvím požádat o řidičský průkaz, zjistit počet bodů na kontě řidiče,  zkontrolovat si údaje, které o nich stát vede, řešit daně nebo si spočítat svůj důchod.

Fio banka tuto službu spouští postupně, někteří klienti ji tedy budou mít aktivní již za pár dní, jiní v průběhu několika týdnů. Podmínkou pro úspěšnou aktivaci je zejména platný český doklad a předchozí ověření klienta na pobočce nebo kurýrem kdykoli v minulosti. Aktuální stav služby mohou klienti kdykoli zjistit v Nastavení Internetbankingu v sekci Bankovní identita. Zde také mohou v případě zájmu požádat o její přednostní aktivaci, nebo ji naopak dočasně či trvale zablokovat.

„Jsme rádi, že jsme mohli Fio bankovní identitu v průběhu celého dubna nabízet těm, kteří o její spuštění měli největší zájem, a to většinou pro potřeby podání daňového přiznání. Věříme, že si naši klienti postupně najdou cestu i k ostatním digitálním službám státu, které jim v mnoha ohledech ulehčí život. A v další fázi i ke službám soukromých firem, o jejichž zapojení budeme dále informovat,“ komentuje novinku obchodní ředitel Jan Bláha.


Fio banka, a.s.
Prohlášení


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,6096025,97540
USD22,7866824,05132
GBP28,7944730,39253
CHF25,2722126,67479
PLN5,712586,02962

Kompletní informace zde