Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > NortonLifeLock se po fúzi s Avastem přejmenuje na Gen Digital, dnes zveřejní výsledky

NortonLifeLock se po fúzi s Avastem přejmenuje na Gen Digital, dnes zveřejní výsledky

8.11.2022 10:49, NLOK*, BAANLOK, GEN

Společnost NortonLifeLock oznámila přejmenování na Gen Digital. Dnes po trhu zveřejní výsledky za 3Q.

Nově představené logo, zdroj: Gen Digital

Nově představené logo, zdroj: Gen Digital

Americká kyberbezpečnostní společnost NortonLifeLock včera oznámila přejmenování v návaznosti na dokončení fúze s Avastem. Nové jméno mateřské společnosti bude Gen Digital, zkráceně Gen. Ticker akcie se v USA změní z NLOK na GEN.

„Společnost Gen zastřešuje přední kyberbezpečnostní značky Norton, Avast, LifeLock, Avira, AVG, CCleaner a ReputationDefender s unifikovanou misí posilovat digitální svobodu lidí na celém světě. Nově vzniklá firma má dále urychlit inovace a připravit půdu pro život v digitální budoucnosti,“ uvádí společnost v prohlášení.

„Nové jméno firmy vychází z anglické zkratky pro slovo „generace“. Už při svém startu Gen přinese více než půl miliardě uživatelů globálně špičková technologická řešení v oblasti kyberbezpečnosti a ochrany soukromí a identit. Společnost má dvě centrály v Praze a v americkém Tempe v Arizoně, a zaměstnává týmy z celého světa,“ vysvětluje dále společnost.

„Spojení společností Avast a NortonLifeLock a vznik Genu vnímáme i jako most ke spolupráci mezi Evropou a USA v tak strategicky důležité oblasti, jakou je kybernetická bezpečnost a ochrana soukromí na internetu. Společnost Gen bude navíc díky synergiím prostřednictvím svých značek poskytovat ještě lepší technologie a řešení, než tomu bylo doposud,“ uvádí prezident společnosti Gen Ondřej Vlček, který dříve pracoval jako výkonný ředitel Avastu.

„Kromě něj zasedne ve vedení firmy z České republiky také Michal Pěchouček jako technický ředitel (Chief Technology Officer) a Vítězslav Šantrůček jako ředitel vývoje (Chief Development Officer),“ uvádí společnost.

„Gen je nepochybně největší globální softwarovou firmou s R&D centrálou v ČR. Myslím, že pro Českou republiku je to opravdu dobrá zpráva, protože zde budeme ve značném měřítku pracovat na nejmodernějších technologiích, včetně umělé inteligence, decentralizovaných systémů identit a nejnovějších trendů v oblasti kybernetické bezpečnosti, jako například ochran před algoritmickými manipulacemi a dalšími kognitivními hrozbami,“ vysvětluje Vlček.

V úterý 8. listopadu 23:00 našeho času společnost také zveřejní výsledky za 2Q fiskálního roku 2023. Analytici oslovení agenturou Bloomberg očekávají, že společnost vykáže výnosy 721,5 mil. USD a očištěný zisk na akcii 45 centů.

Akcie NortonLifeLock (NLOK) včera v USA uzavřely na 21,66 USD. Pod tickerem BAANLOK se obchodují také na RM-SYSTÉMu a pražské burze, kde se naposledy zobchodovaly za 555 Kč, respektive 540 Kč.

Zdroj: Gen Digital


Jan Tománek
Fio banka, a.s.
Prohlášení

Související odkazy


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,5833325,94767
USD23,0931824,37482
GBP28,7161430,30986
CHF25,4162126,82679
PLN5,663685,97802

Kompletní informace zde