Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Fio banka rozšiřuje možnosti zabezpečení a nastavení platebních karet

Fio banka rozšiřuje možnosti zabezpečení a nastavení platebních karet

4.5.2021 12:25

Klienti Fio banky mají nyní větší kontrolu nad svou platební kartou díky možnosti blokovat vybrané typy transakcí, například ty s nevýhodným kurzem (DCC), dle konkrétní země nebo obchodníka. Tyto funkce přispějí ke zvýšení bezpečnosti i komfortu.

Díky novým možnostem si klienti Fio banky mohou sami ovládat bezpečnostní nastavení platebních karet a blokovat různé typy transakcí. Jedná se například o transakce v zahraničních bankomatech nebo na terminálech s nevýhodným kurzem díky službě DCC, na kterou banka pravidelně upozorňuje. „Služba DCC zprvu vypadá lákavě. Zákazníkovi ukáže částku výběru nebo platby v měně, ve které je veden jeho účet, takže nic nemusí složitě přepočítávat. Převod ale bývá v nevýhodném kurzu pro klienta, proto je vždy vhodnější zvolit platbu v místní měně. Nyní si tuto nevyžádanou konverzi mohou klienti sami vypnout a vyhnout se riziku již předem,“ vysvětluje jednu z novinek obchodní ředitel Fio banky Jan Bláha. 

Kromě transakcí s nevýhodným kurzem je nově také možné blokovat platby z konkrétních států nebo u konkrétního obchodníka, výběry v bankomatech s dodatečným poplatkem provozovatele nebo internetové transakce bez dodatečného ověření 3D Secure. V nastavení platební karty si může její majitel také zablokovat i jednotlivé typy transakcí jako výběry z bankomatu obecně, platby na terminálech, internetové transakce apod.

„Díky vlastnímu processingu karetních transakcí můžeme našim klientům nabídnout rozšířené možnosti nastavení a zabezpečení platebních karet. Kromě různých typů blokací jsme také zjednodušili nastavování limitů platební karty, které si klienti mohou měnit v Internetbankingu i Smartbankingu online a zdarma. Snižování limitů a jejich zvyšování pouze na okamžik platby je jedním z účinných postupů, jak předcházet škodám při zneužití platební karty. Věříme, že tyto změny našim klientům pomohou se lépe ochránit před nepříjemnými situacemi a ocení, že jejich peníze jsou ještě více v bezpečí,“ dodává Jan Bláha.


Fio banka, a.s.
Prohlášení


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,5604625,92354
USD23,0844224,36558
GBP28,7628530,35915
CHF25,3038326,70817
PLN5,661205,97540

Kompletní informace zde